mandag 13. juli 2009

"isdronningmetoden"

Hugo var på trening på lørdag og han kom som vanlig med mange gode tips. Ett av dem var å ta med hunden på en fotballbane og konsekvent gå motsatt vei av det hunden dro i båndet, uten å si ett eneste ord. Han mente at til slutt ville hunden gå pent og bli mer kontaktsøkende. Dette forsøkte jeg med stort hell på søndag, og Storm har nesten sluttet å trekke i båndet. :-)
Som person så er jeg ganske opptatt av å få kontakt med andre og kan nok bli noe masete. Det tror jeg muligens jeg har blitt overfor Storm også, i spesielt lydighetstreningen i det siste. Så nå har jeg startet ett nytt å bedre liv, som stilletiende "isdronning" i all lydighetstrening. Håper jeg klarer fortsette med det. Til nå fungerer det iallefall veldig bra, Storm har blitt utrolig mye mer kontaktsøkende.

torsdag 9. juli 2009

Hold fast

Jeg har måttet starte helt på nytt igjen med apporteringstreningen, for ett sted gikk noe galt. Så vi har startet med å trene hold fast. Storm har etterhvert skjønt at han skal holde og holde. Han er forøvrig flinkest med fjernkontrollen, liggendes i sofaen. Men endelig i dag så løsnet det litt mer. Vi hadde noen korte intervaller med hold fast ute i skogen på sviland i dag, som gikk kjempefint. Da vi kom hjem "stjal" han løsbittet fra lommen min og la seg foran meg med bedene øyne. Hver gang jeg la det vekk, var han og hentet det og la seg ned med det i munnen foran meg. Så nå er neste steg å forlenge tiden han ligger til mer en 45 sek- 1min og med andre mennesker i nærheten. Tenker jeg får trene litt hold fast på lørdag når vi er på trening.

søndag 5. juli 2009

Hovedkurs Midt- Norge

Det kommer mer når jeg får tid til å sette meg ned å skrive. Men det var ett svært lærerikt kurs og det var en ny og nesten litt skummel erfaring å være minst erfaren og ha minst kunnskap om det vi drev med på laget jeg var på. Jeg følte meg veldig "yngst" til tider. Noe som jeg nok bare hadde veldig godt av. ( I Røde Kors sammenheng har jeg stort sett alltid vært av dem som kunne mest)