søndag 3. januar 2010

Årets første lavinetrening :-D :-D

I dag fikk jeg annledning til å bli med Hugo og ett par andre fra HV og trene markeringstrening i Vatneleiren.
Det er 1,5 år siden sist Storm fikk trent skikkelig på dette sist, så jeg var meget spent på hvordan det kom til å gå.
Hugo hadde bygget noen flotte figurantgroper med paller og deretter fylt masse snø fra brøyting av leiren over med en traktor.
Storm var tredjemann ut. Før han hadde lille Fox gravd seg inn til en figurant med masse snø foran. Hun er temmelig desperat etter å komme inn, der står det ikke på motivasjonen iallefall.
Hugo lå inne i figurantgropa (uten at den var gravd over) og ropte på Storm og pep med noen pipedyr. Han var en smule forsiktig i starten og rimelig skeptisk, men interessert i å krype inn. (Jeg lurte litt på hvordan dette skulle gå) Men Hugo er en god figurant og etter en liten stund krøp Storm inn. Vi gjentok dette ett par ganger og det så ut som Storm syntes det var morsommere og morsommere etterhvert. Så dekke vi med litt snø, og deretter med enda mer snø og Storm gravde seg inn. En av de andre der, sa at Storm hadde en raskere progresjon enn de andre hadde hatt (utenom lille Fox da).
Jeg har jobbet veldig med pipedyr i det siste med Storm. Men inne hos figurantene var det kjekkest med godbit. Pipedyret så han bare på som en gjenstand han skulle ta med ut til meg. Men han lot seg fyre opp av lyden og at den ble kastet inn igjen.
Storm fikk seg en pause mens vi jobbet med de andre. Neste økt var det Mari (tror det var det hun het) som var figurant for Storm. Storm hadde ikke møtt henne før, men gravde seg inn til henne og koste uten reservasjon. Nå lagde han ikke store hullet før han vred seg gjennom og inn i hula. Når han hadde fått godbiter og pipedyr, så krøp han bare frem og stakk hode ut og spyttet pipedyret mot oss utenfor uten å gjøre tegn til å komme ut igjen før jeg ropte han ut.
Han fikk ett par repitisjoner før han fikk en påvirkning og ble satt i bilen.
Siste økta var det nok en ny figurant han ikke hadde møtt før. Han fikk han ett par ganger der han stod rett ved siden av gropa og fikk grave seg inn med en gang det var dekket til. Siste gangen så han på at Hugo gravde ned figuranten før han ble tatt litt vekk og så fikk "finn mann" kommandoen litt lengre vekke fra gropa. Han for rett opp og begynte å grave og gravde seg helt inn til figuranten denne gangen også. Vi avsluttet med at han fikk en påvirkning fra figuranten før jeg satte han i bilen.
Veldig godt fornøyd med hunden min i dag og glad for at jeg fikk lov til å bli med. Spesielt fornøyd meg at han grov seg inn til helt ukjente mennesker..

PS. Storm skjønte vi skulle trene ett eller annet allerede første gangen jeg tok han ut av bilen og hadde ikke tid til å tisse før vi startet. Så da vi kom til andre økta så måtte han bare stoppe å tisse midt i gravingen. (midt i snøhaugen slik at Hugo måtte til med traktorene og fjerne bevisene fra min tissetrengte hund)

1 kommentar:

Anita ♥ sa...

Hei du!
Lenge siden, tenkte jeg skulle stikke innom bloggen din og se hva du og Storm holder på med om dagene. Tror nok jeg må få sett denne Stormen snart ;o) Vi funderer også på hund (hvit dvergsnauser) men må sjekke ang allergien til Kenneth først. Ellers går det med det vanlige hos oss, unger, hus, hytte og jobb ;o)
Fått med deg at søsteren min har begynt i hjelpekorpset??
Klem fra Anita