fredag 24. april 2009

Feltsøk-trening i det skjulte

Jeg har hatt det fryktelig travelt med endel Røde Kors -aktiviteter i det siste og har ikke fått tid til å komme på trening.
Storm og jeg har vært på Sviland endel ganger rett etter jobb. Jeg har lagt ut en "korridor" ( det er det det heter?), og så gått en luftetur med Storm før han har fått søke den. Jeg har lagt den samme sted hver gang.
De første gangene søkte han av hele skogen og litt til og markerte bare gjenstandene. Det har blitt bedre etter hvert. Til å begynne med gikk jeg rundt inne i feltet og la ned gjenstandene. Jeg oppdaget at Storm kun sprang etter sporet og bare så vidt markerte på gjenstandene. Så de siste gangene har jeg merket opp korridoren og så kastet inn gjenstandene. Da har han vært flinkere til å plukke dem opp, og ikke bare markere på dem. Men han tar en runde rundt feltet der jeg har gått og hengt opp sløyfene før han begynner å søke. ( en gang forsøkte han faktisk å apportere alle sløyfene også)

I dag gjorde vi det samme. Denne gangen holdt han seg stort sett innenfor det området som var merket opp :-) og han plukket opp to ekstra gjenstander som jeg ikke hadde lagt ut. Riktig nok plukket han en av gjenstandene (som var lagt ut av meg) og sprang i motsatt retning av der jeg var. Det så ut som han hadde ferten av ett eller annet når det skjedde.
Det som imponerte meg i dag var at jeg ropte på han den ene gangen han var på vei ut av feltet. På vei til meg bråstoppet han og plukket opp en gjenstand før han kom inn.
Han er også blitt flinkere til å ikke bøye hode bakover for så å kaste gjenstandene på meg når han kommer inn. Enkelte ganger klarer han vente med å gi meg dem til jeg har sagt slipp.

Er usikker på om jeg skal fortsette med å å bruke felt uten spor og tråkk i en stund til eller ikke? Og er ellers mottakelig for alle tips og råd på hvordan jeg bør trene videre, og om det er noe jeg bør gjøre annerledes.

1 kommentar:

Tone sa...

Jeg skal være med deg å se på feltsøket en dag. Det blir bedre enn å gi råd her, uten å ha sett noenting :-)
Bare minn meg på det neste gang vi ses!