søndag 2. mai 2010

To skritt frem og ingen tilbake :-)

I dag møtte jeg Hugo, Line og Ola i Vigreskogen for å trene. Jeg var 2. mann (kvinne) ut. Jeg begynte med en liten runde med på plass, fot osv. med løsbitt. Dette gikk bra og Hugo skrøt av oss og spurte om jeg hadde trent mye på det siden sist. Så skulle vi igang med løsbittene. Dette ble litt tull. Han kom ikke inn til meg. Men sprang vekk. Line og Hugo ga meg i oppdrag ( og ga meg en ahaopplevelse) om å være kjempekul når han var på vei inn til meg og belønne masse når han kom inn. Dette gjorde jeg og han var plutselig kjempeflink. Det var virkelig gøy.
Så flyttet Ola ( som var figurant) litt på seg og havnet midt i sporet fra jeg hadde vært figurant for Fox tidligere. Da gikk det ikke fullt så bra. Han begynte å snuse og gå spor istede for å gjøre det han skulle. Hugo beordret oss over på den andre siden av midtlinja og lengre frem der det ikke var spor etter noen og sa at jeg måtte passe på å få være først og uten spor i terrenget på treningene fremover.
Det gikk mye bedre med en gang vi flyttet. Nå gikk vi over til å bruke svenskebittet (som er arvet etter Clara) Dette hentet han fint ett par ganger, før vi festet det på han og han fikk springe ut med det på. Han plukket det greit med litt hjelp fra Ola.
Andre økta gikk vi enda lenger inn i skogen og vekk fra sporene fra de andre. Denne gangen startet vi med svenskebittet hektet på. Nå plukket han det helt på egenhånd ute hos Ola.
Begge øktene trente vi bare på å ta bittet og komme inn til meg, og ikke påvisning.
Er veldig godt fornøyd med dagens trening og at jeg klarte å vær litt mer kul for Storm å komme inn til. Det er flere som har sagt noe om akkurat det til meg før, men lyset gikk ikke opp for meg før i dag. (som hund, så eier, de små grå spinner ikke så fort og jeg lærer sent). Det tar litt tid å forstå og skjønne poenget med det som blir sagt til meg tydeligvis.

1 kommentar:

Kristin sa...

Så bra - og godt at arvegodset fra Clara kommer til nytte :-)