lørdag 19. februar 2011

Februar ; spor og bittelitt lavinetrening

I februar har vi trent mest spor. Storm har hatt noe problemer med ørene, så jeg valgte å trene på noe "enkelt". Så siden Storm elsker spor, så falt valget på det. Vi har trent på blant annet krysninger/passeringer av vei. Vi hadde ett spor på ca 1 km på "sviland" som passerte grusveien vi rundere på 3 -4 ganger. Dette gikk bra. Vi hadde også ett spor på Dale der det var 11 passeringer av grusveien. Vi klarte greit de første 4 der det var mest overtråkk av andre. Så tullet vi med 2 og gikk over 1 i den forbindelse. De siste passeringen gikk greit og vi fant slutten. I tillegg har jeg lagt endel spor i Arboretet som har passert , gått langs med og på skrå over stier, veier og parkeringsplasser. Vi har også trent litt på gjenstander. Her må vi jobbe mer.

En lavinetrening har vi endelig fått med oss. Bjørn Erik, Runar, Frank og meg møttes på Gravvassryggen for trening en søndag. Siden Hugo ikke var der med slangene sine denne gangen fikk vi god anledning til å trene markeringstrening på mennesker. Dette må vi jo fortsatt siden slangene ikke er endel av godkjenningsprogrammet enda.
Storm fikk i første økt en ganske enkel oppgave med kun markering og inn til figurant i en grav med bare litt snø foran. Jeg tok han litt vekk og han fikk gå på graven igjen. Denne gangen med masse snø foran. I andre økt fikk han en søskoppgave. Runar gikk ned i en naturlig laget snøhule ved en stein og de andre tettet igjen hullet. Storm fikk søke en stund og sjekket først ut de hulene som var brukt tidligere. Plutselig fikk han ferten av Runar og gravde seg inn. Men ikke i den enden av hula der de hadde vært og gravd over. Nei han gravde seg inn i andre enden. Deretter måtte han grave seg gjennom en snøfonn inne i hula (hula var stor nok til 5 personer) før han kom frem til Runar. KJEMPEFLINK hund :-)

Ingen kommentarer: