onsdag 21. desember 2011

Bevisst avlæring (tror jeg)

Når jeg fikk sjansen til ei økt med Storm i Vigreskogen på søndag valgte jeg at han skulle gå rett i lek. Vi startet inne med kanalen like før Rådyrplassen. Storm hadde en helt sinnsyk fart både ut fra og inn til midtlinjen. Kaare som var med meg på midtlinja sa; jeg står her bak jeg, så jeg ikke risikerer å bli løpt ned. Vi hadde bare funn hele veien og gikk til litt forbi 800 meteren (faktisk nesten ned til krysset ut mot veien). Så vi gikk vel bortimot 700 meter. Rett ved 800-meteren sendte jeg Storm rett inn i en flokk rådyr ( Det er vel en flokk når de er mer enn ett) Han kom greit inn når jeg ropte på han.Så klarte jeg selvfølgelig sende han ut rett på dem igjen. Figuranten (Aud) sa at hun så rådyrene komme springene, men at hun ikke hadde sett noe til Storm.
Nok en gang kom han greit inn når jeg ropte på han og sprang fint ut til figuranten på andre siden. Deretter sendte jeg han på Aud, som nå var en syngende figurant. Han passerte rett over helt ferske rådyr-spor og ut til Aud. Han er tydeligvis ikke vant til figuranter som synger julesanger, for Aud var nesten litt skummel. Vi avsluttet med funn på figuranten på andre siden (Ritva). Jeg var egentlig kjempefornøyd med at vi fikk litt rådyr midt opp i runderingen etter nærkontakten vi hadde hatt dagen før.

I dag ville jeg ha ett forfølgelsesspor i området der vi hadde funnet rådyret på lørdag ettermiddag. Storm fikk se Bjørn Erik gå ut og var helt desperat etter å følge etter. Jeg tror nok ikke vi ventet mer enn knappe 10 minutter før vi gikk etter. Storm tok sporet allerede på stien (mellom en haug andre spor(blant annet mine)) og jeg hang etter. Han fulgte sporet greit og gikk nøyaktig og ikke alt for fort. Han gikk greit i alle vinkler, over alle kanalene og sjekket ikke ut rådyrtråkk ( vi så tydelige spor etter rådyr i snøen) og andre dyrespor vi passerte. Når vi kom dit rådyret hadde ligget på lørdag ( Bjørn Erik hadde tilfeldigvis gått rett over der) stoppet Storm og snuste i noen få sekunder før han fortsatte på Bjørn Eriks spor. Rett før slutten trodde jeg vi hadde gått av sporet og ville ikke følge etter hunden min ( at jeg aldri lærer at det er han som kan gå spor) Men etter å ha ropt på Bjørn Erik og funnet ut at han var nesten i den retningen Storm ville gå, så ga jeg meg. Til tross for at Storm hadde hørt Bjørn Eriks rop, så fulgte han sporet helt til han gikk rett på Bjørn Erik. Riktignok så sjekket han ut om sporet gikk videre i den ene eller andre retningen på grusveien vi kom ut til like før vi fant Bjørn Erik (egentlig ikke så rart siden jeg har trent en del på spor på grusvei og stier i det siste). Men Bjørn Erik hadde ikke gått ut på stien, men gått langs med den ett lite stykke.

Veldig fornøyd med dagens trening også. Nå skal vi ha litt juleferie.

Ingen kommentarer: