tirsdag 3. mars 2009

Apellmerkekurs

I dag var vi på apellmerkekurs igjen hos Kristin og Ghita. Først hadde vi vært på Hellestø, der Storm hadde sprunget etter både hunder og joggere.

Målet mitt på kurset denne gangen var å minst klare holde kontakt med Storm. Sist gang vi var der hadde han vært helt aldeles ubrukelig og jeg hadde kanskje hatt kontakt med han i 1 minutt tilsammen. Forskjellen fra sist gang var at nå var det lyst, det var bedre plass ( en hel fotballbane på deling på hundene), det var ingen snø, ingen akebrett og ingen barn som forstyrret han, kun de andre hundene og deres eiere, og noe forbipasserende. Vi hadde også gått glipp av en gang etter det, for Storm var "sykemeldt"

Men Storm hadde tydeligvis større mål enn meg, (han hadde riktig nok noen hopp og sprett runder der han forsøkte å få leke med Castro) for han gjennomførte nesten alle øvelsen skikkelig. Han fikk til og med ros for at han hadde en fin på plass og sitt.
Jeg var så fornøyd med han og opptatt av at nå klarer vi enda litt til at jeg aner ikke helt hva de andre gjorde. Men jeg fikk med meg at vi var kommet litt lengre på apporteringen enn dem.
Det jeg vet vi må øve på er å gå fot, ikke tygge på apporten/leke med den på vei inn til meg og høyere fart på innkallingen. Bli sittenede eller liggende når jeg går i fra han, har han også ett meget stort forbedringspotensiale på. Å bli liggende når jeg står en meter fra og forer han med godbiter klarte han kjempefint.
Det er nok mange andre ting vi kan forbedre oss på også, men jeg er helt i ekstase over at vi fikk til masse mer enn bare kontaktøvelser sammen med så mange andre hunder. Storm har kun trent litt lydighet sammen med Gismo eller Bizzo tidligere.

1 kommentar:

Ghita sa...

Skjønner godt at du var fornøyd!
Dere var kjempeflike sammenlignet med sist. Nå har du en hund å jobbe med. Dette lover bra:-)