mandag 2. august 2010

Domino-Storm og travel lydighetstrening

I dag gikk vi tur på Dale sammen med Gismo og Anne-Lise. Mens vi ventet på Anne-Lise kom en dame og to jenter på ponnier, som ville vi skulle ringe dem viss vi fant Hugo (som faktisk var en bitteliten myndelignende hund). Jentene på ponnier stilte seg opp rett utenfor buret til Storm.

Turen startet med hilsing og lek med ei schæfertispe som kom samtidig med Anne Lise. Når eieren så klistermerkene på bilen min fortalte hun at de hadde lyst å begynne å trene Lavine.

Vi gikk en runde og Storm forsøkte seg på å gå opp på enhver stor stein han fant og satte seg ned og så ut som han forventet belønning. Vi kom til slutt til grillplassen/gapahuken inne i skogen. Der forsøkte Storm seg nok en gang på trikset med å hoppe opp på ting for å få belønning. Belønningen ble bare litt annerledes enn han hadde forventet for bordene og benkene veltet som Dominobrikker. Kult tenkte tydeligvis Storm, for han forsøkte på det samme en gang til, til tross for at det skramlet og bråkte slik at Gismo rygget litt vekk. Etter å ha fått hjelp fra Anne- Lise med å sette alt opp igjen, fikk vi med oss hundene uten flere forsøk på dominolek.

Planen var å avslutte turen med ei lydighetsøkt. Men på grunn av en haug telefoner som var litt viktigere enn vår trening ble den noe avstumpet. Men Storm fikk ca 10 -15 minutter fellesdekk sammen med Gismo og med diverse folk som sprang forbi oss med ball og som forsøkte å lokke ham til seg, forbipasserende hunder(deriblant en løpsk tipse), samt at jeg vandret frem og tilbake og snakket i telefonen. Jeg var faktisk ganske fornøyd med vofsen min som lå fint og stille hele tiden. (han ble riktig nok belønnet med godbiter innimellom) Etterpå gikk vi litt fot, som også gikk bra og han hadde både en flott innkalling og apporteringen. På apporteringen så det ut som han trodde han måtte konkurrere med Gismo om å få hentet den først, for han hadde en vanvittig fart både ut og inn.

Ingen kommentarer: