onsdag 11. august 2010

YESSS og kort en-sides rundering

Planen i dag var å rundere med blindslag og ett par funn, men det ble ikke helt det. Jeg fikk prestasjonsangst når jeg kom til Vigreskogen og valgte en litt annen løsning. Jeg tok med meg Line og brukte "tisseskogen".
Jeg fikk Line til å vise Storm godbitene og bittet( bittet fikk hun beskjed om å legge i en lomme og ikke ta frem igjen) på parkeringsplassen før hun sprang inn i skogen. Hun sprang inn blant de høye trærne der det er litt tett, slik at viss jeg gikk langs det tette ut mot veien, så fikk vi ca 50 meters avstand.
Storm hadde nå sett at hun sprang inn i skogen men ikke hvor hun sprang. Jeg stilte han opp og sendte han ut på første slaget. Han hadde snust litt på Line før han tok svenskebittet som hang rundt halsen og kom inn som en rakett. Også i dag satt han som en kenguru og hoppet for å få komme ut igjen. Han påviste fint og vi tok med Line inn på "midtlinja". Jeg sendte han så ut på ett blindslag (på samme side selvfølgelig, siden vi hadde ett kratt og veien inn på venstresiden). Han for som en vind ut og trakk frem og kom inn igjen når jeg ropte på han.
Nå stilte jeg meg opp med han mot krattet og veien som om jeg skulle sende han ut på ett nytt slag på den siden, mens Line sprang ut og trakk frem på høyresida igjen. Jeg snudde meg, gikk over vår tenkte midtlinje og sendte han ut på slag nummer 3. Han for avgårde og fant Line og meldte uten noen som helst hjelp denne gangen også, og raskere. Kom nok en gang inn som ei pil og påviste fint.

Vi avsluttet der og nå er jeg trygg på å forsøke meg på skikkelig rundering med tomslag, slik som Sylvelin har foreslått at jeg skal gjøre videre i treningen.

Er godt fornøyd med økta. Storm jobbet godt, søkte bra (han fikk ingen påvirkning fra figuranten etter at hun forsvant fra parkeringsplassen) og han gikk ikke spor. Han hadde heller ikke noen snuserunder av noe slag. Når vi stod og jeg latet som jeg skulle sende han inn i krattskogen ut mot veien, så så han ut som han var kjempeklar for å rase avgårde gjennom krattet for å finne folk.

4 kommentarer:

Tone sa...

"Tisseskogen"... kor e den?
Håbe der ikkje e ein "bæsjeskogen" og... sjøl om Isi nok hadde likt seg der... :-(

Jørn Mathiesen sa...

Vel, Line, din figurant var kjent med hjnden og hund med henne, men hva viste det av egentlig læring, Gro Elin... Han visste at hun var et eller annet sted, så startet du søket...

Bare spør!!

Gro Elin sa...

Tisseskogen e på venstre siden av veien idet du kjøre inn i Vigreskogen (det e jo der alle går og tisse,nå når de har tatt vekk krattene inn mot storaløypå). Og Jørn, viss du bare ska kverulera og vær spydige, så trenge du ikkje kommentera.

Unknown sa...

det var kjekt å se utviklingene deres. Det er også gøy å være figurant for Storm :-)