tirsdag 24. februar 2009

Ivarspor i mørket

Ivar la ut to korte spor for meg i hogstfeltet like ved der jeg bor. Han la de ut som sporoppsøk, men Storm slo på sporet til Ivar allerede utenfor huset. Sporet hadde ligget i ca 2 timer og underlaget er sørpe, kvister, greiner, trestamme, grus/stein og litt gress. Været er tåke og 5 plussgrader. Storm jobbet godt hele tiden. Han hadde ett par sportap, men gikk da tilbake til der han sist hadde sporet og jobbet til han fant sporet igjen. Han stoppet opp ved slutten og koste seg med godbitene. Vi gikk så ut mot veien for å ta neste spor på andre siden av grusveien. Han tok sporet før vi var kommet over grusveien ( Ivar hadde gått beint over fra den ene slutten , ca 100 meter fra veien, til starten på neste spor.) og fulgte det på grusveien og videre ut i terrenget. ( Denne grusveien er trafikkert med både biler, sykler, hester, hunder og fotgjengere) Jeg var rimelig imponert over han der. Så dro han avgårde under noen trær og gjennom ett tre/treklynge til slutten på dette sporet. Også her stoppet han opp og koste seg med slutten. Så det er mulig du har rett Krissi, i at kanskje belønningen ikke har vært god nok i de sporene der han bare har fortsatt forbi slutten.
Etter den siste slutten gikk han og virret endel, så han fortsatte ikke sporet. Men før vi var kommet opp på veien igjen hadde han sporet til Ivar igjen og fulgte det nesten helt hjem til døra.
Tror også det er viktig at han får gamle nok spor, for dess eldre de er dess flinkere virker det som han er til å følge dem.

1 kommentar:

Tone sa...

Jeg har fått en utfordring og sender den nå videre til deg :-)
Se i bloggen min!