søndag 1. februar 2009

Rundløype på lørdag

Først av alt, tusen takk for ett kjempeopplegg Tone.

Vi ble delt i lag var innom 7 poster. Storm og jeg var på lag med Kåre og Speedy. Vi hadde også med oss Georg og hans to eldste; Håvard og Ingrid. Siden vi var på lag 1, begynte vi på første post. Der søkte vi opp og ned langs en bekk. Storm markerte på en sekk som lå i bekken overfor broa, og jeg fant ett bånd.
På neste post skulle vi finne en dame som hadde gått seg bort. Vi sendte hundene fra hver vår side og Speedy var først fremme hos figuranten. Storm hadde også ferten men stoppet på avstand når han så Speedy. ( Tror Storm har en smule respekt for Speedy)
Vi kom frem til figuranten og jeg hektet Storm fast i ett tre som var litt vel nærme ( det var jo tross alt "mormor" som lå der), og han forsøkte å kravle over meg for å komme bort.
Så var det noen teoriposter før vi kom til ett lite feltsøk. Mellom diss lå det en figurant like ved veien, som vi ikke fant. ( selv om jeg visste at den var ett sted, siden jeg hadde skaffet figurantene)
Storm har aldri forsøkt feltsøk med gjenstander før, så det ble spennende. Vi sendte hundene inn annenhver gang og Speedy var først inne og fant en gjenstand. Storm fulgte veldig med og sprang av gårde og jobbet veldig med å søke når det var hans tur. På de to første forsøkene fant han ingenting, eller rettere sagt jeg fulgte nok ikke godt nok med på om han markerte på noe til å kunne belønne han. Men på siste forsøket markerte han skikkelig. Da ble jeg så ivrig etter å belønne at jeg mistet det ene båndet til Storm inne i feltet, så neste gruppe fikk en ekstra gjenstand.

Så fikk vi en oppgave med HLR. Nok en gang var det kjentfolk der for Storm. Her var Gøril. Tror vi gjorde en god jobb på denne posten også. Siste post var en post med uttaging av søketeig.

Storm slet veldig med å ligge i bånd til ett tre, båndet er nesten avtygd og han sutret veldigt. Men han ble bittelitt flinkere etter hvert.

Etter rundløypa var det gjennomgang og så pølsegrilling.

Så var jeg med og var figurant for de som runderte og Storm fikk en liten økt med apportering. Ghita var snill og hjalp til med veiledning.
Ikke forlang at han skal gjøre alle delen av kjeden, når det er forstyrrelser og nye gjenstander var tilbakemeldingen. Etter at han fikk fokuset vekk fra alle folkene ved bilene og tilbake til gjenstandene var han rimelig flink.

Storm var fryktelig sliten og sov hele resten av dagen og natta + han har vært rimelig rolig i dag.
Tror rundløypa var en ganske god mental påkjenning for han.

Forresten; varmt vann med sukker eller druesukker i, er noe av det kroppen lettest tar opp. Så det er bedre en både kaffe,te og kakao.

2 kommentarer:

Tone sa...

Kjekt at det ble "liv i" bloggen din igjen :-)
Så bra at du synes opplegget var vellykket. Litt spennende alltid å lage et opplegg til såååå mange...
Og takk til deg som skaffet eksterne figuranter - veldig bra å få det til innimellom. Mora di var riktig flink i å være "nedkjølt". Hun kom med mange gode tilbakemeldinger som deltakerne satte pris på!

Håper flere i Røde kors ol org. kan tenke seg å figurere for oss, bl.a på samlinger og øvelser vi skal ha på Tjørn i mai/juni :-)

Gro Elin sa...

Jeg skal hilse henne å si det. Hun hadde hatt det helt topp, og stiller helt sikkert opp en annen gang også.