onsdag 10. desember 2008

Vårkåt tenåring og kjedelige godbiter..

På trening i dag ville jeg rundere. Storm skulle springe ut, uten på påvirkninger og bli igjen hos figurant til jeg ropte han inn og så over til nestemann.
Nesten det eneste bra han gjorde var at han faktisk kom til meg på midtlinjen når jeg ropte han inn og begynte å stille han opp, samt at han sprang rett ut da. Han hadde vel forsåvidt rimelig fine slag. Men oppførselen hos figurantene var det verre med. Godbitene var tydeligvis ikke gode nok. Han ble ikke alltid værende hos figuranten. Og Ghita la han litt vel mye ann på. Han forsøkte å ri på henne. (Det har han ikke gjort på noen mennesker før som jeg vet om..) Men hun har to ikke-steriliserte tisper hjemme og de siste dagene har Storm vært ekstremt opptatt av tipser vi har møtt på tur. e Så jeg antar at det var grunnen, siden han ikke forsøkte seg på Nina.
Litt vel kokt i hue i dag det lille svarte krapylet.
Men det kan jo ikke bli annet enn bedre neste gang.....

3 kommentarer:

Ghita sa...

Han søkte jo bra da.... - i alle fall det jeg så ;-)

Tone sa...

Han er kanskje kommet i kjønnsmodningen ja...?
Hvis du merker slike tendenser i runderingen, så gå tilbake og gi ev mer hjelp/påvirkning, eller la figurantene stå og bruk maks belønning - gode godbiter. Kanskje også korte økter, heller flere korte økter. Sportrening i en periode, hvis ting blir ille...
Det viktigste er at han ikke får startet på "jokkingen"..
Da er det allerede for seint...
Dette er bare noe han må jobbe seg igjennom. Trening (lydighetstrening) i nærheten av løpske tisper kan du også etterhvert gjøre, enkle øvelser i starten, kontakt, sitt osv. Slik at han "glemmer" de fristende luktene. Men du må ha god nok belønning, og en porsjon tålmodighet (det vet jeg du har, så dette fikser dere fint ;-)

Gro Elin sa...

Til Ghita: Jeg er enig i at han søkte bra... Bare litt irritert over at han driver med slike ufhøfligheter ;-)

Til Tone: Takk for gode tips. Skal jobbe med det. På torsdag på stranda var godbitene bedre en to tisper vi møtte(der en nettopp hadde hatt løpetid og en skulle ha snart), så han er tydeligvis ikke like kokt i hue hver dag....