lørdag 30. oktober 2010

Bestått C-rundering

I dag var dag 3 av 4 på C-kurset (i morgen er siste dagen). Denne helgen er vi fire stykker. Det er kommet to opp fra Vest Agder (Alena og Stine).
Vi møtte alle sammen i Vigreskogen. Først skulle Tone undervise litt i spor-oppsøk. Dette ble Hugo og jeg fritatt fra og kunne trene litt som vi ville (Vi hadde begge bestått sporet tidligere og har jo trent endel spor). Jeg ville trene litt meldinger. Fox var først ut og fikk en klapperekke av meg og Aud.
Når det ble min tur stilte jeg Storm fint opp for å sende han avgårde ut til Aud for å melde. Han sprang max en halv meter frem , bråsnudde og for over på andre siden. Han forsvant avgårde der sporene mine etter klapperekka gikk og ble borte i en evighet. (Det føltes som minst en halv time, men var nok bare ett par minutter.) Han kom til slutt tilbake og jeg sendte på nytt. Denne gangen for han i vannet. Men til slutt etter ett par ganger med påvirkninger fikk jeg han ut og han meldte greit. Kaare foreslo å ha en klapperekke for han. Dette gjorde vi. Storm var nesten like opptatt av å høre etter skrittene til motsatt figurant, som den som klappet. Men han ble mer og mer "dirrete" i bakbeina, så påvirkningen virket.
Rett før lunsj fikk jeg ta C- runderingen. Etter den ikke helt gode første økta, regnet jeg ikke med at jeg skulle få hunden min på nett til dette. Men som dere ser av overskrifta så gikk det bra nok til å få bestått.
Når vi var på vei inn i skogen mistet jeg tilfeldigvis litt pølse, noe som gjorde at Storm plustelig var å få kontakt med. Jeg stilte han opp, og brukte god tid på å senke skuldrene, puste dypt og se ut i skogen. Det virket. Hunden min sprang ut , trakk frem og kom fint inn igjen. Etter hvert som jeg så at han jobbet godt på de neste slagene ble jeg mer og mer gira og "høyere" og "høyere". Og når han så kom inn med bittet og hadde funnet Aud ble jeg nok littvel gira. Storm jobbet godt, og hadde greie passeringer og søkte bra på blindslagene til tross for at jeg ble til en svevende sprellemann som veiftet og ropte alt for mye på midtlinja. Så det er nok mest Storms fortjeneste at vi bestod. Når vi fikk beskjed om at det var bestått ble jeg så glad at tårene stod i øynene på meg. Endelig var vi kommet ett skritt videre. Jeg fikk beskjed om å jobbe mye mer med min oppførsel på midtlinja og med hvordan jeg ville sende hunden.
Så på tredje og siste økt i dag runderte jeg uten hund. (Eller jeg hadde i starten Stine som hund)
Jeg fikk god hjelp av Hugo til å tenke ut de beste stedene og sende hunden.

Til slutt fikk vi oss en økt med fellesdekk og litt kontakt-trening mens en av de andre tok litt mer av Apellen.

3 kommentarer:

Tone sa...

Gratulerer med en bra rundering :-)
Og når "hu mor" også får dreisen på armar og bein... da blir det enda bedre!!!

Aud sa...

Gratulerer igjen, Gro Elin :) Vi er med på veien videre og skal passe på armer og bein ;)

Anonym sa...

Gratla!!!!! Stor fra klem fra Nina og Bina