lørdag 2. oktober 2010

C- kurs

I dag hadde vi de to første C-kursdagene på en dag. Vi er egentlig fire stykker som tar C-kurset, men to av de andre har allerede tatt første del på samlingen på Evje, så det var bare meg og Hugo i dag. Vi var så heldige å få ha en figurant (Aud), en instruktør(Tone) og en instruktørelev(Kaare) helt for oss selv i Vigreskogen.
Jeg var som vanlig tidlig ute og var nok litt stresset og nervøs, men Tone gjorde en god jobb med å roe meg ned.
Storm og jeg fikk hele fire runderingsøkter + litt ren meldingstrening og C-sporet. Sporet gikk som forventet helt fint.
Jeg syntes at jeg hadde trent endel greie runderinger i det siste, med tomslag og noen få funn, men når vi skulle igang med en C-rundering med mange tomslag og kun ett funn, så gikk ikke alt like godt. Både Storm og jeg "dalte" raskt i motivasjonen og det ble mye kluss, virring og tull på midtlinja. I tillegg til at det var mange flere tomslag enn tidligere, så var det også nytt terreng for Storm. ( Vi var i Storløypa, og der har vi kun gått luftetur før, aldri rundert)
Men våre fantastiske instruktør og elev, lagde en plan. Jeg er ganske trygg på at Storms melding sitter og dermed ble det tre økter med speed-rundering og rett i lek. Der fokuset var tre ting; at både Storm og jeg skulle få fokuset ut i terrenget, passeringer der jeg skulle vise Storm rett vei men prøve å stå mest mulig i ro og rundering skulle være gøy. ( tror egentlig jeg hadde ett eller annet annet i hode som det tredje fokuset)
Det fungerte bra. Storm sprang på flotte passeringer etter hvert og etter at alle figurantene var kommet inn fra siste økta vår var han så klar for å springe ut igjen at han rykket til i båndet og nesten klarte å velte meg overende. Jeg tror vi hadde en god progresjon fra den første til den siste økta begge to ( både hund og fører). Nå trenger jeg bare mange gode runderingsøkter frem mot den siste C-kurshelga som er om en måned. Jeg ser at jeg sikkert vil ha behov for minst to medhjelpere på midtlinja når jeg skal trene. En som holder styr på figurantene og en som holder styr på meg. Jeg trenger noen som "klikkertrener" meg litt. Kjenner at det skal bli gøy og trene rundering fremover, for jeg ser at vi lærer bittelitt fortere enn jeg hadde trodd både Storm og jeg. Vi har nok mye mer og andre ting og jobbe med også, men mere husker jeg ikke nå. Regner med at det dukker opp etter hvert.
Det ligger forøvrig 10 sekunders filmsnutt av meg og Storm på Facebook fra i dag. ( Som Tone har tatt av oss)

1 kommentar:

Tone sa...

Jepp, nå er det kun rundering som gjelder Gro Elin :-)))
Det e gøy vettu!!